Sporters

Ook voor sporters is een goede conditie van de voeten van groot belang. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen draagt.

Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. Door slecht passende sportschoenen kunnen ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels ontstaan. Maar ook kloofvorming aan de hielen en door overmatig transpireren ontstaan blaren.

 
Medisch sportpedicure
De pedicure heeft een belangrijke rol voor het behandelen van specifiek sport gerelateerde huid- en nagelproblemen.
Ook kan zij veel betekenen voor sporters voor geven van een goed sportschoenadvies, preventief tapen en eenvoudige adviezen over sportsokken en simpele, doch effectieve preventieve voetoefeningen.
 
Waarborgen kwaliteit
In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure-medisch pedicure sport bewaakt door het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg)
 
Voor wie
De sportpedicure richt zich op alle sporters. Of je nu professioneel bezig bent of gewoon voor je hobby
 
Geven van advies
·         Keuze juiste sportschoen
·         Uitvoeren van spierversterkende oefeningen ter preventie van blessure
·         Het gebruik van braces
·         Het aanleggen van preventieve tapen
·         Verwijzen naar sport-podotherapeut, fysiotherapeut en arts


  
 
Veel voorkomende klachten bij het sporten
·         Beschadigde teennagels
·         Eeltvorming
·         Blaren
·         Schimmelnagels
·         Likdoorns
·         Kloven
 
Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen treden blaren op, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving was blootgesteld. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden af tijdens training en wedstrijden met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De sportschoenen moeten goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken.
 
De Schmidt Medica pedicure GESPECIALISEERD IN SPORT kan de voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen of tijdig signaleren en advies geven over de aanschaf van de juiste sportschoenen.


A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica