Medisch Pedicure

De specialistische behandelingen van een medisch pedicure zijn gericht op preventie en pijnklacht vermindering. De verantwoordelijkheid in het werk ligt dus meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten gebruikt de medisch pedicure verschillende technieken en materialen.

Pedicurebehandeling: verwijderen van eelt en likdoorns, de behandeling van nagels (ingroeiende, kalk- en schimmelnagels) en het geven van adviezen.
 
Diabetische en Reumatische voet: Door de aantekeningen diabetische en reumatische voet is de medisch pedicure in staat om professionele hulp en verzorging te verlenen en kan zij speciale adviezen geven. Deze voeten verdienen extra zorg!


 
 
Nagelcorrectie: Met de geltechniek kan een aangetaste nagel worden gerepareerd en/of verfraaid.

Antidruktechniek: Met deze techniek kunnen bepaalde drukplekken van de voet (tijdelijk) drukvrij gelegd worden.

Nagelbeugel techniek: Bij een blijvende ingroeiende nagel kan een beugel geplaatst worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een oyclip of de veertjes(ijzerdraad) techniek.

Orthesetechniek: Voor drukontlasting bij een weke likdoorn tussen de tenen, een hamerteen of een teenspreider kan een silicone orthese op maat gemaakt worden. Corrigerende ortheses worden gemaakt door de registerpodoloog.
 


A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica