Braces

Braces zijn medische hulpmiddelen voor gewrichten en de wervelkolom. Door verstevigingen wordt een functionele bewegingsbeperking gegeven in ten minste één bewegingsrichting. Ook geeft het compressie en/of warmte en/of bescherming van het bewegingsapparaat. De belangrijkste eigenschap van een brace is de toename van stabiliteit.

 

Pols en -duimbraces
Afhankelijk van de klachten zijn er verschillende modellen. Dit kan variëren van een kousje ter ondersteuning tot een volledig immobiliserende brace met baleinen.


Rugbraces (korset)
Rugbraces zijn in vele variaties leverbaar. Bandages die alleen warmte geven of alleen steun. Braces met of zonder baleinen en met verschillende hoogten achter en voor. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen. 


  

 

Kniebraces
Afhankelijk van het doel van gebruik, zijn er ook verschillende maten van immobilisatie. Van een steunende kous voor lichte steun, tot een brace met scharnieren voor voorkoming van verdraaiing.

 

Enkelbraces
Er zijn diverse varianten enkelbraces leverbaar, afhankelijk voor welke sport u de brace wilt gebruiken. Er zijn braces verkrijgbaar voor preventief gebruik of na letsel.

 

Klik hier om onze folder over orthopedische hulpmiddelen te bekijken.A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica