Over Schmidt Medica

Schmidt Medica is een begrip in zorg en al meer dan 30 jaar toonaangevend specialist op het gebied van medische hulpmiddelen. Schmidt Medica heeft zich ontwikkeld tot specialist in het menselijk bewegingsapparaat. Schmidt Medica is een erkend SEMH (de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen) bedrijf en een gecertificeerd leverancier van therapeutisch elastische kousen, orthopedie, borstprothesen, orthopedisch schoeisel en andere medische hulpmiddelen. Schmidt Medica heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

 

SEMH
Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren kunnen zich laten toetsen en bij goed resultaat laten erkennen door de SEMH. De erkenning door de SEMH van Schmidt Medica heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. Schmidt Medica wordt regelmatig getoetst of het werk dat wordt geleverd constant van hoge kwaliteit is en daarmee voldoet aan de eisen; de consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

 

Behandelcentrum
In het behandelcentrum aan de Piet Heinstraat in Zutphen voorzien de specialisten u van totale service op het gebied van orthopedische hulpmiddelen, therapeutisch elastische kousen, borstprothesen, orthopedisch schoeisel en andere medische hulpmiddelen. Een team van medisch pedicures, podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers en compressieadviseurs staan garant voor topzorg. Naast de voorradige confectieproducten, wordt er uiteraard ook kwalitatief maatwerk geleverd. Verder treft u in het centrum een afdeling mammacare, waar u uiterst persoonlijk en discreet wordt geadviseerd. De afdeling kent een ruim assortiment borstprothesen en lingerie.

 

Geschiedenis
Schmidt Medica kent haar oorsprong in 1982. Mevrouw Ettema-Schmidt begon aan de Groenmarkt 39 te Zutphen haar medisch speciaalzaak. In het piepkleine winkeltje werd een groot aanbod aan medische hulpmiddelen verkocht. De verhuizing naar het pand aan de Leeuweriklaan bood het bedrijf de kans zich verder te ontwikkelen tot een volledig zorg- en behandelcentrum. Schmidt Medica heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke partner op dit gebied van zorg. Naast de hoofdvestiging in Zutphen heeft Schmidt Medica een vijftigtal servicelocaties verspreid door heel Nederland. Sinds 2010 staat de derde generatie ondernemers aan het roer van het bedrijf in de personen van Marc en Annelies Schmidt.A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica