Bandages

Bandages zijn medische hulpmiddelen voor gewrichten, wervelkolom en spieren, die compressie (druk) en warmte geven, zonder mechanische bewegingsbeperkingen in een bepaalde richting.
 
Breukband
Bij een littekenbreuk en liesbreuk kan een breukband gedragen worden. Breukbanden zijn er in diverse confectie uitvoeringen en breedtematen. Maatwerk is ook mogelijk van diverse soorten materialen: stof, diverse elastische materialen of een combinatie hiervan. Indien nodig kan een breukband in de vorm van een steunbroek gemaakt worden.
 
Stomabandage
De stomabandage is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit elastieken stroken en voorzien van stabiliserende baleinen. Door de flexibele verbinding tussen deze stroken wordt een goede plooivrije pasvorm gerealiseerd. Individuele positionering en stoma-opening op maat is uiteraard mogelijk. Er zijn verschillende maten te verkrijgen.

  
 
Halskragen en schouderbandages
Afhankelijk van het soort klacht is het belangrijk of de kraag hard of zacht moet zijn en wat de hoogte moet worden. Bij schouderbandages is het vooral belangrijk welke tractie er nodig is.
 

Klik hier om onze folder over orthopedische hulpmiddelen te bekijken.A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica