CircAid

Speciaal voor veneuze aandoeningen en lymfeoedeem zijn de nieuwste producten op het gebied van compressietherapie beschikbaar. De producten van CircAid (hulp bij circulatie) helpen u een onafhankelijk leven te leiden. Onze gecertificeerde medewerkers geven u graag advies.

Het CircAid-systeem bestaat uit niet-elastisch banden die sluiten met behulp van klittenband. Iedere patiënt die tot zijn voeten kan reiken, kan deze verbanden makkelijk zelf aanleggen. Heeft u hulp nodig, dan zal een (mantel)zorgverlener hier ook weinig moeite mee hebben. Een ander groot voordeel is dat CircAid verbanden verstelbaar zijn als het been of de arm in omvang afneemt. Dus geen afzakkende zwachtels meer maar gewoon de klittenbanden even verstellen.

Verder levert Schmidt Medica ook aangemeten thoraxbandages, compressiehemden en compressiemaskers.

 


Farrow Wrap

Farrow Wrap  is een uniek kort-rek verbandmiddel dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel handen, armen en benen terug te dringen. Het ondersteunt de behandeling van aandoeningen die zwelling veroorzaken. Farrow Wrap producten kunnen ook als toevoeging over een therapeutische elastische kous aangebracht worden, daar waar een kous alleen niet volstaat om de zwelling te beteugelen.

 

Farrow Wrap is eenvoudig aan te brengen. Zodra het oedeem afneemt in de loop van de dag, kunnen de banden snel en eenvoudig bijgesteld worden. Farrow Wrap verhoogt de mobiliteit en geeft de druk die aansluit bij de dagelijkse bezigheden, dus meer druk tijdens actieve momenten en juist minder druk tijdens rust.


Patienten die gebaat zijn met een Farrow Wrap product:


- Patiënten die niet fysiek in staat zijn om een elastische kous aan te trekken
- Patiënten waarbij de lichaamsvorm het lastig maakt om deze te omtrekken met een kous
- Patiënten waarbij het oedeem sterk fluctueert
- Patiënten met een gevoelige huid of pijnlijke benen
- Patiënten met arterieel vaatlijden die niet constant hoge compressieniveaus tolereren A Piet Heinstraat 11
P 7204 JN Zutphen
T 0575-514997
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
A In de Betouwstraat 9a
P 6511 GA Nijmegen
T 024-3223213
E info@schmidtmedica.nl
W www.schmidtmedica.nl
 
© 2024 Schmidt Medica